Orijen

 

De filosofie van Orijen

Honden en katten hebben dezelfde voedingsbehoefte als hun voorouders. De grijze wolf, Canis Lupus, is de voorouder en de naaste familie van alle honden met voor 97% hetzelfde DNA. De Afrikaanse wilde kat, Felis Silvestris Lybia, is naaste familie van huiskatten. Ondanks eeuwen fokken, is de spijsvertering en de anatomische bouw van honden en katten precies hetzelfde als die van hun wilde voorgangers. Het zal daarom niemand verbazen dat dit ook voor hun voedingsbehoeften geldt.

Orijen honden- en kattenvoeding

Honden en katten hebben dus dierlijke, voedzame eiwitten nodig. Daarom gebruikt Orijen de beste natuurlijke ingrediënten, zonder allerlei toevoegingen. Voeding die past bij de biologie en anatomie van jouw hond of kat, noemen zij ook wel Biologically Appropriate™. Om dit te bereiken, bootst Orijen de hoeveelheid, versheid en variëteit na van het natuurlijke dieet van honden en katten.

Goede voeding betekent gebruikmaken van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. De regionale ingrediënten in Orijen-voeding zijn onovertroffen en bevatten voedingsstoffen in de meest verse, natuurlijke en voedzame vorm.

Orijen werkt direct samen met Canadese boeren die de dieren op verantwoorde wijze fokken, op een ranch houden of in het wild vangen. Het verse vlees wordt binnen 2 dagen in Orijen-voeding verwerkt!

 

Hondenvoeding en kattenvoeding van Orijen wordt bereid met (vers of rauw) spiervlees, orgaanvlees en eetbaar bot, in grote hoeveelheden en brede diversiteit, aangevuld met laag glycemische groenten, fruit en kruiden.

 

Zoals hun voorouders

De grijze wolf, Canis Lupus, is de voorouder en het naaste familielid van alle honden met voor 97% hetzelfde DNA. De Afrikaanse wilde kat, Felis Silvestris Lybia, is de naaste familie van huiskatten. Ondanks eeuwen fokken is de spijsvertering en de anatomische bouw van honden en katten precies hetzelfde als die van hun wilde voorgangers. Het zal daarom niemand verbazen dat dit ook voor hun voedingsbehoeften geldt.

Het zijn echte carnivoren die behoefte hebben aan veel vlees. Dit herken je door een aantal uiterlijke en inwendige kenmerken bij je hond en kat.

Tanden en kaken

 • Het keelgat is relatief groot om stukken vlees in hun geheel door te kunnen slikken, en er is een enkelvoudig kaakgewricht dat niet zijdelings kan bewegen (planteneters kauwen zorgvuldig, maar vleeseters kunnen geen kauwbeweging maken).
 • Scherpe puntige tanden voor het grijpen en scheuren van vlees (en vermalen geen planten).

Speeksel en enzymen

 • Omdat vleeseters niet kauwen en niet zijn ingesteld op het verteren van plantaardige koolhydraten ontbreken verteringsenzymen in hun speeksel.
 • Planteneters kauwen hun voedsel en mengen dit met speeksel, maar vleeseters schrokken brokken vlees in hun geheel op. Het enige doel van speeksel voor vleeseters is bevochtiging van de keel, niet voor het voorverteren van voedsel.
 • Het speeksel van planteneters bevat verteringsenzymen die bij het kauwen met het voedsel worden  gemengd en het verteringsproces van het voedsel start.

Kort spijsverteringskanaal

 • Vleeseters in de natuur eten niet elke dag, en soms zelfs maar een enkele keer per week. Ze hebben een relatief grote maag zodat ze het vlees kunnen opschrokken en later kunnen verteren.
 • Omdat dierlijke ingrediënten veel gemakkelijke verteerd worden dan plantaardige, hebben honden en katten een kort en simpel maag-darmkanaal (vergeleken met planteneters zoals koeien, die vier magen hebben en moeten herkauwen).
 • Vleeseters hebben tevens een hoge maagzuurconcentratie voor het snel afbreken van vlees en het doden van de bacteriën die in rauw vlees veel voorkomen.

 

 

ORIJEN VOEDING

We bereiden onze hondenvoeding en kattenvoeding aan de hand van vijf standaarden:

 1. Rijk aan vlees en dierlijke eiwitten
 2. Meer vers vlees dan elk ander voer
 3. Een rijke variëteit van verse soorten vlees
 4. Wholeprey verhoudingen
 5. Beperkt aandeel koolhydraten met een lage glycemische waarde

Rijk aan vlees

Net zoals hun wilde voorgangers hebben honden en katten scherpe tanden, een kort spijsverteringskanaal en een spijsverteringskanaal dat speciaal is ingesteld op het verteren van vlees. Daarom bevat Orijen:

 • 85% vlees: de grote hoeveelheid vlees in Orijen is iets wat geen enkel ander droogvoer heeft. Onze voeding bevat bijna 3 keer zoveel vlees als traditioneel honden- en kattenvoer.
 • 38-44% eiwit: het hoge eiwitgehalte in Orijen is afkomstig uit dierlijke ingrediënten (dus niet van plantaardige) van de beste kwaliteit.

 

Meer vers vlees dan elk ander voer

De verse regionale ingrediënten in Orijen zijn onovertroffen en bootsen moeder natuur na, met voedingsstoffen in de meest verse, natuurlijke en voedzame vorm. Maar liefst 2/3 van het vlees, de vis, het gevogelte en de eieren is vers of rauw. Om de natuurlijke, gezonde kracht te behouden, stomen wij onze verse dierlijke ingrediënten bij een lage temperatuur van 90 °c, in de eigen sappen, zonder water toe te voegen. De voeding zit dus barstensvol eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen in de meest voedzame vorm.

1/3 van het vlees wordt in de lucht gedroogd bij een lage temperatuur (90 °c) waardoor de voedingsstoffen behouden blijven.

 

Vers, gedroogd en rauw vlees

Vers is vers! Er zijn fabrikanten van huisdiervoer die aan vleesmeel water toevoegen, en het dan 'vers' noemen. Orijen doet het anders. Ons verse vlees komt direct van de boerderij in de keukens, en wordt dan binnen 2 dagen bereid. Onze dierlijke ingrediënten kun je in drie klassen indelen:

 • Vers: koeling is de enige methode die wij gebruiken voor het conserveren van vers gevogelte en vlees en verse eieren en vis. 
 • Rauw: net zoals onze verse ingrediënten, maar in dit geval snel ingevroren.
 • Gedroogd: in de lucht gedroogd bij een lage temperatuur (90 °c) voor een geconcentreerde eiwitbron.

 

Een rijke variëteit van verse soorten vlees

We kijken naar het natuurlijke dieet van honden en katten. Dit is rijk aan variatie: vandaag vis, morgen een eend of gans, en de dag daarop eieren. Een variëteit van vers vlees is een van de kernprincipes voor onze voeding, en zorgt voor diversiteit in essentiële eiwitten en vetten, voor een complete voeding van hond en kat.

Bij traditioneel honden- en kattenvoer ontbreekt die afwisseling vaak, omdat dit voer één dierlijk ingrediënt (bijv. kip of lam) bevat, dat intensief is bewerkt en zelden echt vers is.

Orijen doet het anders. Onze dierenvoeding bevat maximaal 8 verschillende soorten vers of rauw vlees voor een rijke en voedzame afwisseling van eiwitten en vetten, en een natuurlijke ondersteuning van een uitstekende gezondheid.

 

 • Rood vlees van oude rassen

De runderen, wilde zwijnen, bizons, lammeren, schapen, varkens, geiten en herten waarvan ons vlees afkomstig is worden op een natuurlijke manier gehouden op plaatselijke veehouderijen in het hart van het ranchgebied van Alberta. Het natuurlijke recept is eenvoudig: frisse lucht, schoon water en natuurlijk gras. Het vlees wordt elke dag vers of rauw geleverd, bevat dus geen conserveermiddelen en zit boordevol gezonde kracht en smaak.

 

 • Vrije-uitloopgevogelte en scharreleieren

Onze vrije uitloop-kip, -eend en kalkoen en scharreleieren zijn afkomstig van boerderijen op de plaatselijke prairie in Ontario. Er wordt vastgesteld dat ze voor menselijke consumptie geschikt zijn voordat ze elke dag bij onze keukens worden afgeleverd, en ze zitten dus boordevol voedzame eiwitten en vetten.

 

 • In het wild en duurzaam gevangen hele vis

De verse en hele zeevis in Orijen wordt in het wild en duurzaam gevangen in het koude water van de Stille Oceaan rondom Vancouver Island. Andere merken hondenvoer of kattenvoer gebruiken vaak gemalen vis, dat weinig eiwitten en mineralen bevat.

 

 

WholePrey verhoudingen

Extra vitaminen of mineralen zijn in de natuur niet nodig, omdat wolven en wilde katten op een natuurlijke wijze aan hun voedingsbehoefte voldoen door prooidieren helemaal op te eten.
Onze voeding bestaat uit een evenwichtige samenstelling van vers vlees, orgaanvlees en eetbaar bot waardoor de voedingsstoffen op een natuurlijke wijze worden geleverd. Onze ingrediënten en het eindproduct zijn daarom vrij van geur-, kleur-, smaakstoffen, hormonen, antibiotica, synthetische conserveringsmiddelen en andere synthetische toevoegingen niet nodig is.

 

 • Spiervlees levert eiwit, vet, vitamine a, b, d en k, koper, chroom, foliumzuur, ijzer, magnesium, kalium, seleen en zink, in een biologisch goed beschikbare vorm.
 • Orgaanvlees is een sterk geconcentreerde en zeer goed biologisch beschikbare bron van praktisch alles wat gezonde honden en katten nodig hebben voor een uitstekende gezondheid: met veel essentiële vitaminen, mineralen, gezonde vetten en aminozuren
 • Eetbaar bot vormen een rijke bron van mineralen zoals calcium, fosfor, magnesium en kalium, in een natuurlijke en gemakkelijk te absorberen vorm.

 

Weinig koolhydraten en een lage glycemische waarde

Honden en katten hebben koolhydraten biologisch gezien helemaal niet nodig. Koolhydraten worden beschouwd als belangrijke oorzaak van overgewicht en diabetes. Toch realiseren dierenliefhebbers zich maar zelden dat voer van veel andere merken voor meer dan 50% uit koolhydraten bestaan. Erger nog: traditioneel voer bevat ‘snelle’ koolhydraten zoals rijst, mais en  aardappel die snel geabsorbeerd worden, en een hoge bloedsuikerspiegel en vetophoping veroorzaken.

 

Koolhydraten of eiwitten

Het verband tussen eiwit en koolhydraten is eenvoudig: meer van het een, dan minder van het ander. Dus hoe meer eiwit, hoe minder ruimte voor koolhydraten in het voer. Dat is goed nieuws voor vleeseters. Eiwit is onmisbaar maar koolhydraten vormen ‘lege calorieën’ met weinig voedingswaarde.

 

 • Orijen Cat & Kitten 340 gram
  Orijen Cat & Kitten 340 gram

  Orijen Original bevat een hoog gehalte (85% dierlijke ingredienten) aan gevogelte en vis. Voor Orijen Original wordt het hele (scharrel)dier gebruikt. Deze voeding is geheel granenvrij en sluit perfect aan bij de voedingsbehoefte…

  € 6,95
 • Orijen Cat & Kitten 1,8 kilo
  Orijen Cat & Kitten 1,8 kilo

  Orijen Original bevat een hoog gehalte (85% dierlijke ingredienten) aan gevogelte en vis. Voor Orijen Original wordt het hele dier gebruikt. Deze voeding is geheel granenvrij en sluit perfect aan op de voedingsbehoefte van een…

  € 33,50
 • Orijen Cat & Kitten 5,4 kilo
  Orijen Cat & Kitten 5,4 kilo

  Orijen Original bevat een hoog gehalte (85% dierlijke ingredienten) aan gevogelte en vis. Voor Orijen Original wordt het hele (scharrel)dier gebruikt. Deze voeding is geheel granenvrij en sluit perfect aan bij de voedingsbehoefte…

  € 62,95
 • Orijen Cat 6 Fish 340 gram
  Orijen Cat 6 Fish 340 gram

  Orijen Whole Prey 6 Fish is hoogwaardige kattenvoeding zonder gluten of granen, passend bij het spijsverteringssysteem van een carnivoor. In deze voeding wordt, zoals de naam al zegt, alleen verse vis verwerkt als…

  € 6,95
 • Orijen Cat 6 Fish 1,8 kilo
  Orijen Cat 6 Fish 1,8 kilo

  Orijen Whole Prey 6 Fish is hoogwaardige kattenvoeding zonder gluten of granen, passend bij het spijsverteringssysteem van een carnivoor. In deze voeding wordt, zoals de naam al zegt, alleen verse vis verwerkt als…

  € 35,95
 • Orijen Cat 6 Fish 5,4 kilo
  Orijen Cat 6 Fish 5,4 kilo

  Orijen Whole Prey 6 Fish is hoogwaardige kattenvoeding zonder gluten of granen, passend bij het spijsverteringssysteem van een carnivoor. In deze voeding wordt, zoals de naam al zegt, alleen verse vis verwerkt als…

  € 68,95

Winkelwagen

U heeft nog geen artikelen in uw winkelwagen.
© 2021 - 2023 Meat & More voor hond en kat | sitemap | rss