Mogelijke gevolgen na Rabies-vaccinatie (deel 2)

 

Rabies Challenge

 

 

Zo interessant; ik heb nu een aantal artikelen vertaald waarvan ik vind dat ze ook voor andere mensen goed zijn om te lezen. De reacties hierop waren over het algemeen positief. Als ik eerlijk ben dan is het artikel over de Rabiës-vaccinatie mij tot nu toe het meest bijgebleven. Misschien wel omdat ik dit in mijn praktijk veel tegen kom. Overigens geldt dit niet alleen voor de Rabiës-vaccinatie maar voor alle vaccinaties en medicijnbelasting waar honden en katten in grote mate mee te maken hebben.

 

Ik heb het idee dat meer mensen interesse hebben in onderwerpen zoals deze. En dat is fijn, want ik denk dat er nog veel onwetendheid bestaat. Niet opzettelijk, want mensen gaan er van uit dat hetgeen ze al jaren wordt verteld bedoeld is om het welzijn van hun dier te vergroten dan wel te waarborgen.

Maar goed, zoveel mensen zoveel meningen. En dat mag. Wat ik zeg in mijn praktijk of schrijf op deze pagina is mijn mening. Het geeft weer hoe ik ergens over denk en daar sta ik achter. 100%.

En ja.. als klassiek homeopaat kijk ik nou eenmaal vaak iets anders tegen de dingen aan. Geloof me als ik zeg dat dit echt bijzonder interessant is. Dus; wie wil kan het onderstaande stuk vol overtuiging gaan lezen en voor wie denkt 'daar komt ze weer..', die houdt gewoon zijn eigen denkwijze en gaat wat voor zichzelf doen:)

 

Onderstaand artikel verscheen vandaag in Dogs Naturally Magazine en gaat opnieuw over de Rabiës-vaccinatie. In het vorige stuk (Rabies-vaccinatie deel 1) werden al een aantal symptomen genoemd die gezien werden na vaccinatie en dit artikel gaat hier nog iets dieper op in. Bovendien zijn er (volgens holistisch dierenarts Patricia Jordan) nog een aantal symptomen die de laatste jaren opvallend veel voorkomen. Ik wil benadrukken dat dit niet persé acute symptomen hoeven zijn die gelijk optreden na vaccinatie. Er kunnen zich ook chronische ongemakken ontwikkelen, die ogenschijnlijk niets met de vaccinatie te maken lijken te hebben. Vraag die ik er zelf altijd bij stel: wat zien we op fysiek en mentaal gebied wat we voor de vaccinatie(s) niet zagen? Om niet in dezelfde discussie te vervallen als momenteel bij specifieke vlooien- en tekenmiddelen; ik heb het hier niet over bewijzen, geen studies op papier met uitkomsten na jaren onderzoek. Ik heb het over ervaringen van eigenaren, over klachten en symptomen die dieren (meteen of na verloop van tijd) laten zien nadat ze de Rabiës-vaccinatie toegediend hebben gekregen. Niks wetenschappelijks, puur het constateren van klachten nadat er 'iets' is voorgevallen.

Ook zal ik niet diegene zijn die met een vermanend vingertje roept dat niemand zijn hond meer mag vaccineren. Dat is niet aan mij.

 

dog vaccine reactions

 

Enige wat ik hoop te bereiken is een beetje bewustwording. Of een plaatje dat voor eigenaren ineens compleet wordt. Of op zijn minst er een beetje over gaan nadenken. Iedereen mag er mee doen wat hij wil. Ik wil er als klassiek veterinair homeopaat graag zijn voor het welzijn van de dieren en eigenaren helpen om goede, weloverwogen keuzes te maken.

Dan nu echt over naar het artikel:

 

Zoals al genoemd zijn er veel gevolgen die de Rabiës-vaccinatie kan hebben voor dieren. Hieronder zullen er 65 worden genoemd.

De Rabiës-vaccinatie moet, wanneer dieren meegaan naar het buitenland, iedere drie jaar worden gegeven. Je zou je kunnen afvragen of dieren die éénmaal deze vaccinatie hebben gehad, niet een jarenlange immuniteit opbouwen? Dr. Ronald Schultz PhD en Michel Aubert hebben meerdere studies hiernaar gedaan en daaruit is volgens hen gebleken dat Rabiës-vaccins bescherming bieden voor minimaal vijf jaar - en vermoedelijk zelfs levenslang. Holistisch dierenarts Patricia Jordan heeft in de dertig jaar dat ze haar praktijk heeft, vele reacties gezien op zowel fysiek als mentaal gebied na Rabiës-vaccinaties. Ze geeft aan dat veel reguliere dierenartsen vaccinatieschade niet herkennen, tenzij het een reactie is die optreedt terwijl het dier nog steeds in de dierenartsenpraktijk aanwezig is. Feit is, dat een heel klein beetje vaccin niet alleen acute klachten kan veroorzaken, maar ook klachten op lange termijn.

Deze kunnen een chronisch karakter aannemen en het leven van dier en eigenaar voorgoed veranderen. Nog grotere kans op reacties is wanneer vaccinaties in combinatie worden gegeven (de zogeheten kleine en grote cocktails) en kleine honden maken helaas ook nog eens meer kans; zij krijgen eenzelfde hoeveelheid vaccin ingespoten als grote honden.

Dr. Patricia Jordan: ik heb in de loop van de jaren enorm veel uitéénlopende klachten gezien na de Rabiës-vaccinatie. De lijst hieronder is niet compleet maar het zijn de symptomen die het meest vaak voorkwamen. De meeste reguliere artsen zullen vertellen dat de vaccinatie veilig is en eventuele symptomen mild en sporadisch voorkomend. Holistisch genezers zullen een ander verhaal vertellen. Zij hebben geleerd om schade te herkennen en te benoemen. Ik heb de reacties op de vaccinatie in drie categorieën verdeeld:

 

ACUTE PROBLEMEN:

Deze kunnen optreden gelijk na de vaccinatie of in de dagen erna, en hoeven niet alleen bij de Rabiës-vaccinatie gezien te worden maar ook bij andere vaccinaties.

Overgeven, zwelling van de kop, zwelling/pijn op de plek van de vaccinatie, lethargie, galbulten/netelroos, pruritis (jeuk), haarverlies aan de kant van de vaccinatie, overlijden, bewusteloosheid, diarree, mentale/fysieke overgevoeligheid/overactiviteit, koorts, anafylactische shock, ataxie (balans/coördinatieverlies), verlamming, aanwijzingen van pijn, spiertrillingen, schurftachtige huid of korsten aan de kant van de vaccinatie, toevallen (dit kan meteen maar ook in de 7-9 dagen na de vaccinatie), tumoren aan de kant van de vaccinatie (dit kan zelfs binnen 72 uur gebeuren), plotselinge gedragsveranderingen als agressie, angst of onrust (dit kan acuut zijn of in de dagen na de vaccinatie, IMHA (Immuungerelateerde Hemolytische Anemie)

 

 

returning cancer at the site of the rabies vaccination

 

 

CHRONISCHE PROBLEMEN:

Veel chronische klachten kunnen worden getriggerd doordat het Rabiës-vaccin effect heeft op het immuunsysteem en neurologisch systeem. Het virus is kankerverwekkend. Ook de giftige stoffen die aan het virus worden toegevoegd, zoals aluminium en kwik kunnen hieraan bijdragen. Veel van de chronische aandoeningen die ik hieronder benoem kunnen ook door andere vaccins worden veroorzaakt.

Fibrocarcinoom aan de kant van de vaccinatie maar ook op andere plekken, andere vormen van kanker als ruggemerg, mastceltumor, hemangiosarcoom, osteosarcoom, lymfoom en ook wratten en lipomen kunnen groter groeien en kwaadaardig worden (veel gezien bij gebruik van NSAID's), maag- en darmaandoeningen als IBD, colitis of chronische diarree, ontstekingen in het lichaam/spijsverteringskanaal kunnen ontstaan of verergeren, toevallen, epilepsie, hersenontsteking, voedingsallergie/omgevingsallergie (veel voorkomende klachten bij dieren - allergie is een immuunreactie en vaccinaties kunnen het immuunsysteem belasten/beschadigen), huidklachten (waaronder dermatitis, gist, alopecia - haaruitval, eczeem, jeukende voeten/poten, netelroos, abcessen, oog/oor-ontstekingen en anaalklierklachten) - huidsymptomen zijn nooit 'gewoon huidsymptomen', maar een manifestatie van een dieperliggend probleem.

Spierzwakte of atrofie, degeneratieve myelopathie, Guillain Barré (het vaccin veroorzaakt ontstekingsreacties met degeneratie van weefsels als gevolg), auto-immuunziekten als reumatoïde artritis, lupus, thyroidie, metabole klachten als diabetes, ziekte van Cushing, ziekte van Addison of pancreatitis

 

CHRONISCHE RABIES-SPECIFIEKE SYMPTOMEN:

Het kan gebeuren dat het lichaam symptomen gaat vertonen van Rabiës. Homeopaten noemen dit het Rabiës-miasma.

Dit ligt heel diepgeworteld. Vaak wordt het veroorzaakt door de vaccinatie maar het kan ook overgedragen worden van generatie op generatie en hierdoor zelfs symptomen laten zien bij dieren die niet gevaccineerd zijn. Rabiës-miasma symptomen worden veelal niet herkend door eigenaren en reguliere dierenartsen. Sommige mensen vinden het zelfs wel grappig wanneer de hond gefixeerd vliegen achterna rent en daarbij het hele huis door rent, of niet meer te bereiken is wanneer er water uit de tuinslang komt.

Veel van onderstaande symptomen bevinden zich op het gebied van het gedrag. Dit kent zijn oorsprong in de weg die het Rabiës-vaccin aflegt; het reist af naar het amygdala van de hersenen (een onderdeel van het limbisch systeem, wat emoties aanstuurt en verwerkt) - hier kan het dus neurologische schade aanrichten.

Overgevoeligheid voor alle indrukken (geluid, beweging, aanraking), woede, irritatie, vijandigheid, grimmigheid, plotseling aanvallen, wil/verlangen om te doden, irrationele angst, schuwheid, angst om alleen gelaten te worden, achterdocht, extreme angst of extreme zucht naar water, obsessief gedrag (staart najagen, gefixeerd achter ballen aan of vliegen najagen, licht najagen), excessieve sexuele drift (dit kan verward worden met zgn dominantie), constante erectie (zelfs bij gecastreerde reuen), voortdurend niezen, spasmen in de kaak, hoesten/verslikken bij drinken, reverse sneezing, steeds kleine beetje plassen en nooit klaar lijken te zijn, gevoel alsof door vlooien gebeten, stuiptrekkingen bij het zien van stromend water of glimmende voorwerpen, oneindig blaffen, rusteloosheid, aanpassingsproblemen, agressief gedrag (specifiek naar vreemden), herhaaldelijk weglopen, wegkruipen, niet meer aangelijnd willen worden, kauwen op de riem, zelfverwonding, huilen, geen honger of juist enorme honger, staren, ogen niet kunnen sluiten, droge ogen, hangende onderkaak, hout/stenen/ontlasting eten, vernielzucht, spiertrekkingen, verlies van spierkracht, hartspierontsteking, verminderde hartwerking, onregelmatige hartslag, hartfalen.

 

 

Nobivac Rabies POM - from £20.09 | Hyperdrug

 

 

Nogmaals, deze lijst is niet compleet maar wel de meest genoemde symptomen. En nogmaals, ik wil hiermee geen discussie openen. Ik weet ook dat niet ieder symptoom automatisch een gevolg hoeft te zijn. Er KAN een verband zijn.

Denk er over na, wees bewust, zoek een goede klassiek veterinair homeopaat of holistisch arts wanneer u het vermoeden heeft dat uw dier klachten laat zien die vaccinatie-gerelateerd kunnen zijn. Behandel niet slechts de klacht, maar het gehele dier.

 

Winkelwagen

U heeft nog geen artikelen in uw winkelwagen.
© 2021 - 2023 Meat & More voor hond en kat | sitemap | rss